Referenties

Naam:* Verplicht veld
Emailadres:* Verplicht veld
Bericht:* Verplicht veld

Mijn vader is 80 jaar oud. Twee jaar geleden stierf mijn moeder na een lange ziekte. Hij had haar altijd zelf verzorgd. Hij had het erg moeilijk om dat verlies te verwerken. Daarenboven werd hij erg verward, hij werd opgenomen in het ziekenhuis en daar werd een beginnende dementie vastgesteld. Met de auto rijden ging niet meer, alleen wonen ook niet. En het korte geheugen was ver weg. Daarentegen kon hij nog genieten van gezelschap van familie en vrienden, hij speelde nog piano, en hij wilde absoluut thuis blijven wonen. Vanuit het ziekenhuis kregen wij de gegevens door van Ciconia. Zij konden ons binnen de 3 maanden een dame sturen die voldeed aan de gevraagde criteria : zorgzaam en lief, ook ontwikkeld, en met rijbewijs en rij-ervaring waren er zo enkele. Dit was een enorme verademing in vergelijking met wat we hebben moeten beleven die maanden ervoor ttz combinaties van alle soorten thuishulp, met steeds veranderende agenda's, nieuwe personen enz, waardoor mijn vader nog verwarder werd.


Wij hebben het ons nog geen seconde beklaagd en zijn ongelooflijk blij deze oplossing gevonden te hebben. De dame zorgt voor mijn vader als een gelijkwaardige, stelt zich op hem af, zorgt ook dat hij actief blijft, betrekt hem in alle activiteiten thuis en houdt op alles toezicht, het is een perfecte huishouding. Dankzij haar wordt mijn vader ook stilaan opnieuw opgewekt, hij is niet meer ongerust over de toekomst, en hij aanvaardt ook zijn situatie. Wij zijn ervan overtuigd dat dit werkelijk de beste oplossing is voor ouderen die afhankelijk worden en thuis willen blijven. Wij hopen echt dat wij altijd kunnen blijven genieten van deze zorgformule van Ciconia.


Door Barbara Vandermeulen op 08/10/2018


Met het verdict dementie en 'niet haalbaar om nog alleen te wonen' maar 'te goed voor een verzorigingshuis hebben we een ons een tijd lang moeten behelpen met verschillende organisaties om de dagen en nachten rond te krijgen. Een grote inspanning, veel verschillende helpende mensen, een organisatie (!) te gek voor woorden, tot ... we kennis maakten met Ciconia en vrij snel konden beroep doen op hun diensten. Sindsdien gaat alles super met mama. Onze dame is fantastisch. Zij zorgt voor mama alsof het haar eigen moeder zou zijn. Ze kookt en doet licht huishoudelijk werk, doet de boodschappen en is 'het geheugen' voor alles wat mama vergeet. We worden goed ingelicht over het reilen en zeilen zodat we goed weten hoe het gaat. Ze springt zuinig om met het huishoudgeld en zoekt nergens een persoonlijk voordeel. Ze is bijzonder discreet en van zodra we zelf op bezoek gaan verdwijnt ze om wat privacy te geven. Door het vaste stramien, het gezond eten en de dagelijkse wandeling heeft mama rust gevonden en geniet ze van elke dag. Dit is werkelijk de mooiste oude dag die men kan wensen. Wij kinderen kunnen nu na 2 angstige jaren met veel zorgen mee genieten van deze prachtige omkadering die geboden wordt.

Door Verbeek op 08/10/2018

Mijn moeder stond op het punt om naar een verzorgingshuis te gaan, maar wilde haar heerlijke huis en man niet verlaten, ze kon moeizaam met een rollator lopen. Van een colega van mijn vrouw hoorde we goede verhalen over de Oost-Europese hulpen, bij haar moeder. Na een paar maanden peperdurehulp van een plaatselijke hulpinstantie, met dagelijkse wisselingen van allerlei dames, kwam de eerste Oost-Europese en na ieder half jaar een andere, want ze mogen hier niet langer dan een half jaar werken. Tot aan haar dood hebben 4 dames elkaar op gevolgd en aan het einde kwamen er gedurende een paar weken 2. Wij zijn en mijn moeder (88/89) was altijd vol lof over de dames, ze is altijd zeer liefdevol verzorgd, een aantal dames spraken meer of minder engels een sprak en beetje italiaans. ze pasten zich fantastisch aan en kregen de taal ook redelijk onder controle. Ze kookte, deden boodschappen en verzorgde mijn moeder dag en ook s`nachts als het nodig was. Mijn moeder was niet de makkelijkste, het is altijd prettig verlopen. Zondag`s kwam een van de kinderen en kookte, want een dag vrij is wel nodig. dat was ook altijd erg gezellig met z`n allen, dat doorbrak ook een beetje de wekelijkse sleur voor de dames. met een aantal hebben we nog altijd E mail contact. Wij hebben de hulp altijd fantastisch gevonden en mijn moeder kon thuis blijven wonen, het was een mooi einde van haar leven.


Door  N. Langelaan (hilarius) op 02/10/2018

Bekijk gegevens
Uitverkocht